PAE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

MANÓ-TANODA

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 A város első iskolája, legyen gyermeke első iskolája!

Petőfis varázslat 2015-2016

Iskola-előkészítő programunkról

Minden gyermek életében eljön a nagy nap, amikor először lépi át az iskola küszöbét.

Számtalan kutatási eredmény támasztja alá azt a tényt, hogy a kisiskoláskori élmények számottevően befolyásolják egy gyermek életét. A kezdeti sikerek önbizalmat adnak a későbbi akadályok leküzdéséhez és magukkal hozzák a tanuláshoz való pozitív viszonyulást.

Ebben segít iskola-előkészítő foglalkozásunk is. Programunk célja, hogy felkeltsük a gyermekekben az iskola és a tanulás iránti érdeklődést, erősítsük meglévő képességeiket, kiszűrjük és fejlesszük az esetleges hiányosságokat. Szeretnénk hozzájárulni a gyermekek sikeres, zökkenőmentes iskolakezdéséhez.

A foglalkozás-sorozat játékai 3 fő terület köré csoportosulnak, amelyek tükrözik az általunk használt tanulási formákat, helyzeteket:

 • írás-előkészítés játékos gyakorlatokkal (helyes ceruzafogás, fejlesztő játékok a finommozgás és a szem-kéz koordináció fejlesztésére).
 • Rövid mesék, versek és a hozzájuk kapcsolódó feladatok (segítik a kisgyermekek szókincs- és beszédfejlesztését).
 • Matematika képességfejlesztés, tartalom és tevékenységközpontú feladatokon keresztül alapozza meg a szám- és mennyiségfogalom kialakulását, fejleszti a kisgyermek problémalátó és problémamegoldó gondolkodását.

A foglalkozások eszköze a játék. Elsődleges célunk, hogy pont annyira nehéz feladatot adjunk a gyermekeknek, amely már nem oldható meg könnyedén, de nem is haladja meg képességeit, nem okoz kudarcélményt. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermek jól érezze magát, ne merüljön fel teljesítménykényszer, szinte észrevétlen maradjon számára a tanulás.

Ajánljuk azoknak a nagycsoportos gyermekeknek, akik már nagyon várják az iskolát, akik szívesen játszanak csoportban.

Ajánljuk azoknak a szülőknek, akik szeretnének segítséget kapni a gyermekük számára legmegfelelőbb iskola vagy iskolatípus kiválasztásához.

Ajánljuk azoknak a szülőknek, akik szeretnék tudni, hogyan segítsék gyermekük átlépését az óvodából az iskolába.

A találkozások alkalmat adnak a gyermekeknek arra, hogy megismerjék egymást, leendő tanítóikat; otthonosan mozogjanak az iskolában; és ezáltal iskolaérett tanulókká váljanak, akik majd örömmel lépnek be az iskola kapuján. 

 


Manó-tanoda

Manó-tanodaElsősorban azoknak a nagycsoportos óvodásoknak ajánljuk, akik 2016. szeptember 1-jétől leendő iskolásaink szeretnének lenni. Az iskolai készségek megalapozása érdekében tartott foglalkozások 500.-Ft/alkalom térítési díj ellenében vehetők igénybe. Azoknak a résztvevőknek, akik iskolánkban kezdik el a tanévet, a befizetett részvételi díj felét visszatérítjük. (Vagyis minden foglalkozás díjából 250.-Ft-ot visszakapnak!)

A foglalkozások minden esetben 16.30-17.15-ig tartanak az alábbi hétfői napokon:

 • 2015. december 14.
 • 2016. január 11.
 • 2016. január 18.
 • 2016. január 25.
 • 2016. február 1.
 • 2016. február 8.
 • 2016. február 15.
 • 2016. február 22.
 • 2016. március 7.
 • 2016. március 14.


Ingyenes játszóházi programok

Ügyes kezek (Adventi kézműveskedés)

2015. december 07. (hétfő) 1630-1730

Ez egyben a Manó Tanoda „nulladik” foglalkozása: a nagycsoportos gyerekek a szülő nyújtotta biztonságban ismerkednek meg a helyszínnel, valamint itt van lehetőség az iskola-előkészítő foglalkozássorozatra beiratkozni.

Nyitott kapuk napja (Farsangi vigasság)

2016. február 13. (szombat) 900-1200

A cím magáért beszél: sokféle, jókedvű, játékos tevékenység kipróbálására nyílik lehetőség a kisgyermekes családok számára. Emellett, előzetes bejelentkezéssel, rövidített iskolaérettségi vizsgálat kérhető.

Fürge lábak (Játékos sportfoglalkozás)

2016. március 21. (hétfő) 1630-1730

Az iskola sportcsarnokában kerül megrendezésre, ügyességi feladatok, mozgásterápiás játékok várják az óvodásokat. Tornacipő szükséges. 

Jelentkezés az alábbi elérhetőségeken:

 • Kecskeméti Főiskola Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola
 • Kecskemét, Erdei Ferenc tér 1-3.
 • Telefon: 76/517-628